Schoppen Dubbel

In dit variant van het spel klaverjassen tellen de punten dubbel als de schoppen troef is. De troef is toch een belangrijk kenmerk van klaverjas. Zonder te weten wat de troef inhoudt, is klaverjassen onmogelijk. Dit wordt in alle varianten toegepast, maar de manier waarop is verschillend. Voor de afwisseling kan schoppen dubbel toegepast worden. In dat geval worden punten verdubbeld als schoppen troef is.

Gratis Klaverjassen

Combineren met Amsterdams of Rotterdams

Het is mogelijk om andere klaverjas varianten met elkaar te combineren. Hierdoor wordt er steeds een nieuwe uitdaging gevonden. Voor alle spelers is het leuk om de samenstelling van de regels eens te wijzigen. Ook om iedereen weer scherp te houden. In geval schoppen dubbel, behalen de spelers meer punten.

De meeste punten

Hoewel de punten bij schoppen dubbel worden verdubbeld, blijft het strijden om de meeste punten. Ook omdat de punten voor roem verlaagd worden. Door de dubbele puntentelling worden de spelers op het verkeerde been gezet, door te denken dat ze snel de punten binnen hebben. Tijdens de Amsterdamse en Rotterdamse uitvoering maken spelers nog kans voor het verhogen van de punten dankzij de roem. Bij schoppen dubbel draagt roem minder bij.

Verdubbel de punten

De verdubbeling van de punten klinkt heel vanzelfsprekend. Bij het normale klaverjas is een Vrouw 3 punten waard. Bij het inzetten van schoppen dubbel, haalt een speler daarmee 6 binnen. Het is niet nodig om de punten per kaart steeds twee keer te tellen. Bij het optellen van het totaal aantal punten, kan het eindtotaal gewoon vermenigvuldigd worden met twee. Tel vervolgens het totaal aantal punten voor roem erbij en de spelers hebben het aantal behaalde punten.

Meer punten met kraken

Meestal gaat schoppen dubbel gepaard met kraken. Het is een vanzelfsprekende combinatie. Mede doordat dan de schoppen dubbel nog meer punten oplevert.

Blijf rekenen

Door de hoeveelheid berekeningen vraagt schoppen dubbel en het kraken meer rekenwerk vraagt. Dit is tevens een leuke uitdaging om het spel nog meer onder de knie te krijgen.

Behaal de superkraak

Klaverjas is nog meer rekenwerk. Het onthouden van de punten per kaart. Het optellen van de punten voor de kaarten en het berekenen van de roem. Voeg daar schoppen dubbel bij en er ontstaat een uitdagende rekensom om klaverjas mee af te sluiten. In geval van een schoppen superkraak vermenigvuldigt het totaal aantal punten en de roem zich met 16 punten.

De meeste winst

Een team wat zoveel punten binnen haalt, heeft daarmee een gigantische winst binnen. Dat maakt het toevoegen van schoppen dubbel zo uitdagend. De spelers worden gedreven in het behalen van de punten. Juist de schoppen dubbel geeft ze meer punten als ze succesvol spelen.

Maak klaverjas uitdagender met schoppen dubbel en haal de meeste punten.

 

© 2019 Klaverjassenonline.nl | Alle rechten voorbehouden.