Klaverjassen – De troef

Klaverjassen zou klaverjassen niet zijn als er zonder troef gespeeld zou worden. De troef speelt namelijk een belangrijke rol bij het klaverjassen. Maar wat is de troef eigenlijk en waarom speelt deze een grote rol bij het spel klaverjassen. Tijdens het klaverjassen spelen zijn er altijd troeven ongeacht welke variant van het klaverjassen er gespeeld wordt. Of je nu online klaverjassen speelt of dit offline doet, de troef zal altijd aanwezig zijn bij het spel klaverjassen. Vandaar dat we in dit artikel wat extra aandacht besteden aan de troef en de rol van de troef in het klaverjassen.

Bij het klaverjassen worden de 7 t/m het aas van alle vier de kleuren gebruikt. Een van deze kleuren is de troef. Wat nu precies de troef is wordt voor iedere ronde bepaald. Dit kan bij het klaverjassen op verschillende manieren. Zoals u misschien weet zijn er verschillende varianten van het klaverjassen en bij deze verschillende varianten van het klaverjassen wordt er op een verschillende manier de troef bepaald.

Afhangend van welke variant van het klaverjassen er gespeeld word en van uw gezelschap kan er dus op verschillende manieren troef bepaald worden voordat een ronde begint. Een vaak voorkomende manier van het troef bepalen is het draaien van de troef. Men gebruikt hiervoor de kaarten die niet gebruikt worden bij het klaverjassen, dus de 2 t/m de 7. De bovenste kaart van de hier genoemde kaarten wordt dan voordat de ronde begint omgedraaid waarop de speler links van de deler mag zeggen of deze het wil aannemen of niet. Zoniet moet de volgende speler kiezen en dit gaat zo tot alle vier de spelers hebben gepast, tenzij iemand wil spelen natuurlijk. Mocht niemand willen spelen dan wordt er nog een troef kaart gedraaid waarna dit proces nog een keer herhaald word. Mocht het zo zijn dat dezelfde kleur troef wordt gedraaid dan wordt er nog 1 extra kaart gedraaid. Mocht iedereen passen of mocht er nog een keer dezelfde troef komen dan wordt er op nieuwe geschud en gedeeld.

Bij andere varianten van het klaverjassen mag de speler kiezen op welke troef deze het wil aannemen. Hier wordt er dus zonder troefstapel gespeeld en wordt er meestal met verplicht aannemen gespeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2019 Klaverjassenonline.nl | Alle rechten voorbehouden.