Terug de tijd in met klaverjassen

Klaverjassen, het kaartspel dat ook bekend staat als klaverjas, is ook al honderden jaren oud, alhoewel de exacte periode waarin het klaverjassen ontstaan is niet precies kan worden aangegeven. Het is echter wel zo dat men geloofd dat het spel zijn naam heeft gekregen van het Nederlandse woord klaverjas, een woord dat door tweeen gedeeld kan worden waarna je klaver, 1 van de 4 kleuren in het kaartspel, en jas, een oud Hollands word for boer en tevens ook een Nederlandse naam krijgt.

Waar het spel klaverjassen vandaan komt is ook niet precies bekend. Men gaat ervan uit dat het spel ontwikkelt is in Nederland. De reden hierachter is dat het spel een van de lievelingspelletjes was van de Nederlandse die het spel door de jaren heen in publieke gelegenheden zoals cafés speelden. Niettemin, zijn ook de Hongaren, Fransen en Zwitsers ervan overtuigd dat het spel door hun is ontwikkelt.

Wie het spel precies heeft ontwikkelt zullen we waarschijnlijk nooit achter komen maar een ding staat vast; klaverjassen zal nog een lange tijd bestaan en er zal dus nog veel geschiedenis geschreven zullen worden. Je kunt je afvragen wat ze over duizend jaar over het leuke kaartspel klaverjassen zullen zeggen. Daar kan je alleen maar naar gissen natuurlijk. Het is echter wel waarschijnlijk dat, net zoals dat voorheen is gebeurd, het spel van generatie tot generatie doorgegeven zal worden. Dit is ook 1 van de redenen waarom het klaverjassen zo’n leuk spel is en ook zal blijven. Het is namelijk een echt familiespel dat jong en oud herenigt en een uitdaging aan allen bied. Het kan overal gespeeld worden en je kunt zowel gratis als voor geld, offline of online klaverjassen.

Dit zijn waarschijnlijk ook allemaal redenen waarom het spel klaverjassen de test van de tijd heeft doorstaan. Nu je met het internet ook klaverjassen online kunt spelen is het nog makkelijker om te klaverjassen. Je hoeft niet op vrienden of familie te wachten aangezien je 24 uur per dag wel mensen online kunt vinden waarmee je klaverjassen spelen online kunt doen! Mocht je geïnteresseerd zijn in online klaverjassen kan je dat via onze site spelen. Ook zijn er vele andere online spelletjes beschikbaar zoals online hartenjagen, online baccarat en nog vele andere leuke online spelletjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2019 Klaverjassenonline.nl | Alle rechten voorbehouden.