Laten we Klaverjassen spelen

Klaverjassen is een spel voor vier spelers. De spelers zijn verdeeld in twee teams en deze zitten tegenover elkaar. Het spel word met de piquet kaarten gespeeld en dit betekend dat er dus met 32 kaarten gespeeld word in plaats van met een standaard kaarten dek van 52 kaarten. Ook dit kaarten dek dat speciaal gebruikt word voor klaverjassen heeft natuurlijk de gebruikelijke harten, klaveren, schoppen en ruiten kaarten. Zowel de koningen, vrouwen, boeren, azen en 7 tot en met de 10 worden gebruikt bij het spel klaverjassen. Klaverjassen word verder in 8 handen gespeeld en de kaarten worden meestal in 2×4 verdeeld of in 3x2x3 gegeven. De Nederlandse kaarten hebben in de hoeken de tekens staan die aangeven welke kaart het is: zo staat de A of Aas voor de in het Engels genoemde Ace, de H of Heer staat voor de in het Engels genoemde King de V of Vrouw staat voor de in het Engels genoemde Queen en de B of Boer staat voor de in het Engels genoemde Jack, en dit is op zich best uniek.

Het doel van het spel klaverjassen en online klaverjassen:

Een speler met de hoogste score vanuit de 16 gespeelde ronden die elk uit acht handen bestaan wint het spel. De speler en partner die het hebben aangenomen op een bepaalde troef, moeten meer dan de helft van de punten behalen om zo te winnen. Als er in een competitie gespeeld word kan het zo zijn dat de partners roteren zodat er telkens met een andere partner gespeeld word. Dit betekend dat er na 16 ronden elke keer met een andere partner gespeeld word.

Delen voor het klaverjassen of online klaverjassen:

De deler zal de kaarten eerst schudden en delen. De kaarten worden meestal gedeeld in een set van drie maar soms word er ook twee keer vier gedeeld. Wanneer er in setjes van drie gedeeld word, zal de speler eerst drie, dan twee en dan nogmaals drie kaarten krijgen. Als de deler ervoor kiest om setjes vieren te delen zullen de spelers eerst vier kaarten krijgen en dan nogmaals vier kaarten krijgen.

Waarde van de kaarten en punten:

Voor elke ronde word ere en nieuwe troef gedraaid of gekozen wanneer er met verplicht spelen gespeeld word. De waarde van de troefkaarten is anders dan de waarde van de andere kaarten.

Troef kaarten:
Boer = 20, Nel/Negen = 14, Aas = 11, Tien = 10, Heer = 4, Vrouw = 3, Acht en Zeven = 0

De niet troef kaarten:
Aas =11, Tien =10, Heer = 4, Vrouw = 3, Boer = 2, Negen, Acht en Zeven = 0

In totaal zijn dit 152 punten. Voor de laatste slag krijg je ook 10 punten en totaal zijn er dus 162 punten te behalen bij het spel klaverjassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2019 Klaverjassenonline.nl | Alle rechten voorbehouden.